Pierś kurczaka z dynią i czerwoną papryką

4.49 (148 ocen)

  • 25 min

Bardzo fajne danie na jesień. W okresach chłodniejszych potrzebujemy cięższych dań oraz warzyw. Tu mamy i to, i to.

  • 25 min

Składniki:


  • 1/2 piersi kurczaka
    1 mała biała cebula
    1/2 czerwonej papryki
    200 g dyni
    200 ml śmietany 18%
    2 łyżka oliwy
    sól, pieprz
    1 łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki chili
    kilka gałązek tymianku
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z dynią i czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, oczyścić z błon, pokroić w dużą kostkę i przełożyć do miski.Wlać 1 łyżkę oliwy, dodać chili, pieprz i sól. Wymieszać.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę i dynię w kostkę. Podsmażyć na patelni, dodać kurczaka i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut. Następnie wlać śmietanę, dodać curry i listki tymianku. Zmniejszyć ogień i pozwolić, by smaki się połączyły.

Porady

Podawać z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować