Pierś kurczaka z camembertem gotowana w folii spożywczej

4.97 (180 ocen)

Dzięki temu, że kurczak był gotowany w szczelnie zamkniętej folii spożywczej mięso było bardzo soczyste. Uważam, że jest to najlepszy sposób by podczas obróbki termicznej nie wysuszyć drób. Bo wiadomo, że smażąc na oleju łatwo można go przesuszyć.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    2 piersi z kurczaka
    pół serka camembert
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    folia do owijania żywności lub rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.97 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z camembertem gotowana w folii spożywczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi delikatnie rozbijamy (by nie uszkodzić włókien , następnie doprawiamy go z obu stron solą i pieprzem, układamy pasek sera oraz kilka gałązek natki pietruszki i zwijamy w roladę. Następnie owijamy w cienką, przezroczystą folię do żywności, bardzo szczelnie jak cukierek.
  • kurczak gotowany w folii 2. Gotujemy około 10 minut we wrzątku. Kurczaka podałam z ziemniakami oraz z gotowana marchewką. Kurczaka oczywiście przed podaniem odwijamy z folii ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować