Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym

4.5 (192 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kolejny pomysł mojego męża na danie z kurczaka.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - pieczarki: 4 sztuki
    - cebula mała: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - sos pieczeniowy: 2 łyżki
    - masło: 1 łyżeczka
    - śmietana: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy cebulę bardzo drobno. Pieczarki kroimy w paski.
  • 2. Cebulę i pieczarki smażymy na oliwie z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Po 5 minutach dodajemy śmietanę. Gotujemy przez 2 minuty.
  • 4. Dodajemy sos pieczeniowy, mieszamy i po 2 minutach zdejmujemy z ognia.
  • 5. Na patelnię dajemy oliwę z oliwek i odrobinę masła. W tym samym czasie przyprawiamy kurczaka solą i pieprzem. Następnie kładziemy na patelnię.
  • 6. Gdy mięso nabierze koloru zdejmujemy z patelni i podajemy z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować