Pierś kurczaka w panierce

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis dostałam od mojej babci w dzień jej urodzin.

  • 45 min

Składniki:

  • -Pierś z kurczaka,
    -Sól,
    -Pieprz,
    -Ostra papryka w proszku,
    -2 jajka,
    -Olej
    -Płatki kukurydzine (nie słodzone)

Pierś kurczaka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś pokroić na niewielkie paski.
    2. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
    3. Wymieszać.
    4. Do miski wbić 2 jajka, zmieszać trzepaczką.
    5. Płatki kukurydziane wsypać do miski.
    6. Na patelni rozgrzać olej.
    7. Opanierować pierś w jajku i płatkach.
    8. Smarzyć na rozgrzanym oleju aż zmienią barwę na złocistą.

Porady

Ta potrwa najlepiej smakuje z pikantnym ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy