Pierś kurczaka w kukurydzy z fasolką w galarecie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś kurczaka
    garść skruszonych płatków kukurydzianych
    łyżka mąki kukurydzianej
    oliwa z oliwek
    1 suszony pomidor
    pół szklanki fasoli żółtej i zielonej
    sól, pieprz,
    rozmaryn, papryka ostra
    vegeta natur
    2 łyżeczki żelatyny

Pierś kurczaka w kukurydzy z fasolką w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i przyprawioną pierś obtaczamy w oliwie i mące wymieszaną z płatkami kukurydzianymi, - w całości smażymy na oliwie.

    W międzyczasie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie fasolki.
    Suszony pomidor kroimy w kosteczkę.

    Usmażoną pierś kroimy w plastry, wykładamy na półmisek, dekorujemy fasolką i suszonym pomidorem. Polewamy zalewą: w pół litrze wody rozrabiamy pół łyżeczki vegety i 2 łyżeczki żelatyny. Ostudzamy i wkładamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy