Pierś kurczaka w cieście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Duszone mięsko w panierce.

  • 40 min

Składniki:

  • kurczak 2 filety
    jajka 2 sztuki
    mąka pszenna ok5 łyżek
    mleko ok. 3/4 szklanki
    przyprawa Gyros
    sól czosnkowa
    pieprz
    olej

Pierś kurczaka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozgrzać odrobinę oleju wrzucić mięso i wymieszać. Obsypać przyprawą, chwilę poddusić. Mięso zdjąć z patelni, można lekko przestudzić.

    Jajka wybić, dodać mąkę i mleko. Ciasto powinno być dość gęste.

    Kawałki mięsa maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2015

Komentarze

Podobne przepisy