Pierś kurczaka na słodko-kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyć mięso, osuszyć , pokroić w kostkę.
Obrać cebulę, czosnek drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone mięso, podsmażać do zrumienienia.
Obsmażone mięso, przełożyć do garnka.
2.Na patelnię dolać trochę oleju, dodać cebulę i czosnek, podsmażać.
Po dwóch minutach, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ananasa, pokrojonego w małe kawałki.
Wszystko razem podsmażać chwilkę, dodać do garnka z mięsem..
3.Zalać bulionem, dodać przyprawę do kurczaka, sok z cytryny, zagotować .
Ewentualnie doprawić cukrem.
Dusić około 10 minut, mieszać żeby się nie przypaliło.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
SMACZNEGO!!!
Komentarze