Pierś kacza w czerwonych buraczkach z wiśniami i miodem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smacznie przygotowana pierś kaczki , z dodatkiem buraczków z wiśniami i miodem . Doskonale sprawdzi się na lekki obiad w towarzystwie rodziny czy znajomych .

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi kaczki ze skórką
    sól
    pieprz czarny mielony
    majeranek
    Buraczki:
    500 g. upieczonych buraczków
    250 g. wydrylowanych wiśni - u mnie mrożone
    2 łyżki miodu
    2 łyżki masłu
    2 łyżki soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kacza w czerwonych buraczkach z wiśniami i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś kacza w czerwonych buraczkach z wiśniami i miodem 1. Filety kaczki myję , osuszam . Skórę filetów nacinam w kratkę , doprawiam solą , pieprzem , majerankiem , nacieram , odstawiam na ok.godzinę . Filety kaczki kładę na rozgrzanej suchej patelni , skórką do dołu , smażę ok. 7 minut , przewracam na druga stronę , trzymam jeszcze 6 minut . Filety przekładam do naczynia do pieczenia , polewam wytopionym tłuszczem , wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 6 minut .
  • Pierś kacza w czerwonych buraczkach z wiśniami i miodem 2. Do masła dodaje miód , wiśnie , podsmażam , dodaję starte na tarce o dużych oczkach obrane buraczki , podsmażam , doprawiam solą , pieprzem i sokiem z cytryny , mieszam , odstawiam . Na buraczkach układam pokrojoną w plasterki kaczkę , kaczkę polewam sosem z pieczenia , podaję .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kaczka Miód Wiśnie Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować