Pierś indycza faszerowana mrożonym szpinakiem i rokpolem

  • wyświetlono: 159 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo smakowita kombinacja indyczego mięsa ze szpinakiem i ostrością pleśniowego sera

  • 70min

Składniki

70 dag piersi indyczej
50 dag mrożonego szpinaku
20 dag rokpolu
sól
pieprz
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
szklanka bulionu z pół kostki rosołowej
łyżka masła
białe nici bawełniane

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś indycza faszerowana mrożonym szpinakiem i rokpolem

  • 1. Rozbić piersi na duży czworokątny płat mięsa.Czosnek obrać,wycisnąć,utrzeć z solą.Rokpol pokruszyć,szpinak rozmrozić i dobrze odcisnąć z nadmiaru płynu.Nici sparzyć.
  • 2. Posmarować mięso z obu stron czosnkiem i solą,rozłożyć szpinak,zostawiając wolne brzegi.Popieprzyć.Zwinąć roladę.Związać ją nićmi.Obsmażyć roladę ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.
  • 3. Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym,podlać bulionem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Piec pod przykryciem 40 minut,podlewając dwukrotnie sosem spod pieczeni.Odkryć,posmarować masłem,piec 10-15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

piersiowe

Dodane przez: EvciaDG

Pierś faszerowana serem i oliwkami

Kieszonka z piersi kurczaka owinięta...

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z sosem serowym

Dodane przez: karolajll

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z...

Danie na pewno posmakuje miłośnikom...

image-0r56ig0

Dodane przez: KORAL

Pierś indycza z morelami i jabłkiem ( na...

Gotuję na parze indyk dobrze tu...

Faszerowana pierś indycza z pieczonymi ziemniakami i sosem szpinakowym

Dodane przez: Burza27

Pierś Indycza z Niespodzianką

Wyśmienite danie pełne aromatu...

Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą

Dodane przez: monikaT83

Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą

Zapraszam na pyszne i aromatyczne...

Pierś z kurczaka z ricottą i szpiankiem

Dodane przez: beetle

Pierś z kurczaka z ricottą i szpinakiem

Danie sprawdzi się zarówno w roli...