Pierożki z wątróbka i z kapustą.

4.49 (199 ocen)

  • 50 min

Lubie pierogi i często eksperymentuję z farszem.Dzis polecam pyszne pierogi z watróbka i z kapustą kiszona.Pycha.

  • 50 min

Składniki:

  • 1. Ciasto:
    3 szklanki maki
    1 jako
    szczypta soli
    1,5 szklanki ciepłej wody.
    2. Farsz:
    300 gram watróbki drobiowej
    250 g kapusty kiszonej z przyprawami
    2 cebule
    sól himalajska
    pieprz czarny świeżo zmielony
    margaryna lub inny tłuszcz do smazenia
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne

Pierożki z wątróbka i z kapustą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto
    Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy krążki.
    2. Farsz:
    Kapustę obgotowujemy odciskamy i siekamy bardzo drobno.
    Wątróbke kroimy bardzo drobno i podsmażamy , na sam koniec solimy i mielimy.
    Cebulę obieramy, kroimy w kostke i podsmażamy na rumiano.
    Składniki mieszamy ze soba , doprawiamy sola i pieprzem.

    3Nadzewanie :.
    3.Krązki ciasta pierogowego nadziewamy farszem, sklejamy i gotujemy w posolonej wodzie kilka minut do momentu wypłynięcia.
    Okraszamy skwarkami, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować