PIEROŻKI Z MARMOLADĄ

4.5 (175 ocen)

  • 3 godz.

Nie są pracochłonne ale za to szybko znikają:)

  • 3 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    - 250 g masła
    - 300 g mąki pszennej
    - 2 żółtka
    - 1 cukier waniliowy
    - 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    OPRÓCZ TEGO:
    - marmolada ( smak dowolny )
    - gruby cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Pierożki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, po czym uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce 2 godziny.
  • 2. Następnie ciasto rozwałkować , wykrawać kółka , nadziewać marmoladą i sklejać jak pierogi.
  • 3. Pierożki posmarować białkiem i posypać grubym cukrem.
    Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować