Pierożki z grzybami z ciasta francuskiego

4.48 (180 ocen)

  • Łatwy

Pieczone pierogi w cieście francuskim. Idealne dla tych, którzy nie mają czasu na lepienie tradycyjnych pierogów. Są na prawdę przepyszne!

  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe: 1 sztuka
    - świeże grzyby leśne (lub 300g suszonych): 0.5 kilograma
    - cebula: 2 sztuki
    - masło: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pierożki z grzybami z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby umyć i ugotować (wystarczy 15 min) a następnie pokroić na drobne kawałki.
    Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni z łyżką masła, doprawić do smaku. Dodać grzyby i dusić razem pod przykryciem przez ok. 10 min. Farsz gotowy.
    Z ciasta francuskie wycinać szklanką koła. Na środku każdego z nich ułożyć grzybowe nadzienie, złożyć i skleić ze sobą rogi. Delikatnie.
    Pierogi zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 st C przez ok. 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować