Pierożki z dynią hokkaido

  • wyświetlono: 294 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

dynia w pierogach

luna19
  • 60min

Składniki

ciasto
600 g mąki
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soli
400 ml wrzątku

nadzienie
1 dynia hokkaido
100-150 g sera feta
sól
pieprz
pół łyżeczki imbiru
1 łyżka natki pietruszki
szczypta oregano



Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pierożki z dynią hokkaido

  • 1.

    Dynię przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na kawałki , zalać wodą i ugotować do miękkości. Przelać na durszlak i wystudzić. Następnie utłuc przy pomocy tłuczka do ziemniaków.
    Ser rozgnieść widelcem, dodać przyprawy i wymieszać nadzienie.
    Mąkę wymieszać z olejem i solą, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką i kiedy przestygnie, zagnieść plastyczne ciasto
    Uformować pierożki, ugotować w osolonym wrzątku.
    Podawać z masłem przysmażonym z tartą bułką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżowe pierożki z szynką

Dodane przez: bogusia82

Drożdżowe pierożki z szynką

Pierożki stanowią doskonałą przekąskę,...

Pierożki z pieczarkami

Dodane przez: hidunia

Pierożki z pieczarkami

Przepyszne pierożki z wyśmienitym...

Kopytka z dynią

Dodane przez: Goszka

Kopytka z dynią

Pomarańczowe kopytka z dodatkiem...

Pierożki z boczniakiem

Dodane przez: luna19

Pierożki z boczniakiem

pierożki

Pierożki z soczewica

Dodane przez: iziona

Pierożki z soczewicą

Małe i pyszne z dodatkiem skwareczek...

kotlety mielone z dynią

Dodane przez: Bożena Z.

Kotlety mielone z dynią

Kotleciki mielone inaczej.......