Pierożki z dynią hokkaido

0 (0 ocen)

  • 60 min

dynia w pierogach

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto
    600 g mąki
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka soli
    400 ml wrzątku

    nadzienie
    1 dynia hokkaido
    100-150 g sera feta
    sól
    pieprz
    pół łyżeczki imbiru
    1 łyżka natki pietruszki
    szczypta oregano



Pierożki z dynią hokkaido - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Dynię przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na kawałki , zalać wodą i ugotować do miękkości. Przelać na durszlak i wystudzić. Następnie utłuc przy pomocy tłuczka do ziemniaków.
    Ser rozgnieść widelcem, dodać przyprawy i wymieszać nadzienie.
    Mąkę wymieszać z olejem i solą, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką i kiedy przestygnie, zagnieść plastyczne ciasto
    Uformować pierożki, ugotować w osolonym wrzątku.
    Podawać z masłem przysmażonym z tartą bułką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy