Szybka przekąska do chrupania, łatwa w wykonaniu. Tylko dwa składniki - ciasto francuskie i masa makowa.
25 min
Składniki:
Składniki:
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
20 dag gotowej masy makowej
1 małe jajko do posmarowania pierożków
Cukier trzcinowy jako posypka
Papier do pieczenia
Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem makowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: ciasto rozmrozić, rozwinąć na stolnicy, szklanką wycinać kółka, układać łyżeczką małe porcje maku, zlepić jak pierożki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać pierożki w pewnej odległości, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać cukrem trzcinowym. Piec w temp. 200 stopni około 20 minut na rumiany kolor.
Porady
1. pierożki można posypać zamiast cukru trzcinowego wiórkami kokosowymi.
Komentarze