Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem makowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybka przekąska do chrupania, łatwa w wykonaniu. Tylko dwa składniki - ciasto francuskie i masa makowa.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
    20 dag gotowej masy makowej
    1 małe jajko do posmarowania pierożków
    Cukier trzcinowy jako posypka
    Papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem makowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ciasto rozmrozić, rozwinąć na stolnicy, szklanką wycinać kółka, układać łyżeczką małe porcje maku, zlepić jak pierożki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać pierożki w pewnej odległości, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać cukrem trzcinowym. Piec w temp. 200 stopni około 20 minut na rumiany kolor.

Porady

1. pierożki można posypać zamiast cukru trzcinowego wiórkami kokosowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować