Zwijańce z ciasta francuskiego z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka pokroić w średnią kostkę, dać do miski, następnie dodać przyprawę gyros i olej, wymieszać i włożyć do lodówki przynajmniej na 1godz. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę.
2.Kurczaka przełożyć na patelnię i smażyć. Dodać paprykę, a jak kurczak będzie lekko przysmażony dodać pomidora. Pod koniec smażenia wlać śmietanę i curry. Całość smażyć do momentu zgęstnienia śmietany (farsz musi być gęsty). Odstawić do wystygnięcia.
3.Ciasto francuskie podzielić na części (w zależności jakie duże chcemy mieć pierożki, ja dziele 1 ciasto na 8 małych). Na każdą część nakładamy przestudzony farsz i rogi zawijamy jak pierożka. Układamy na blaszkę i smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor.
4.Smacznego!
Porady
Do farszu można też dodać inne warzywa wg uznania i upodobań.
Komentarze