Pierożki z białym serem i wędzonym łososiem polane sosem śmietanowo- marchewkowym(porcja dla 4 osób) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasta:
mąkę połączyć z pozostałymi składnikami, wyrobić jednolite ciasto i pod przykryciem pozostawić na 15 minut.
Przygotowanie farszu:
Składniki połączyć na jednolitą masę i doprawić w miarę smaku. Następnie wykleić pierogi- moje na zdjęciu są w formie cukierków.
Przygotowanie:
Marchew zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, przesmażyć na połowie masła do miękkości. Schłodzić a następnie połączyć ze śmietaną, skórką startą na drobnych oczkach cytryny. Jeśli uznamy to za potrzebne dodajemy sól, pieprz.
Pierożki po wyciągnięciu wymieszać z resztą masła, polać śmietanką i posypać szczypiorkiem.
Porady
Pychota- a sos polecam również do innych pierogów bo jest na prawdę pyszny!!
Komentarze