pierożki smażone z kreatywnym nadzieniem i barszczem czerwonym

0 (0 ocen)

myślę ze to danie mogło by zagościć na stole w sylwestrowa noc

Składniki:

  • składniki podstawowe
    - 0,5 kg mięsa z piersi indyka
    - 4 buraczki (3 małe a 1 duży )
    - 25 g orzechów włoskich
    składnik dodatkowy
    - 3 szklanki mąki
    składniki robocze
    - 2 kostki rosołowe
    - gałka muszkatołowa szczypta
    - masło
    - pieprz
    - sól
    - 2 ząbki czosnku duże
    - 2 łyżki octu
    - szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Pierogi Dania główne

Pierożki smażone z kreatywnym nadzieniem i barszczem czerwonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - buraczki obrać jeden duży odłożyć reszta zalać wodą i gotować w posolonej wodzie aż zmiękną
    - do drugiego garnka nalać 1,5 litry wody zagotować dodać kostkę rosołową wołową włożyć pierś z indyka gotować około 20 minut
    - zmielić orzechy w maszynce do mięsa
    - zmielić ugotowane mięso
    - na patelni rozpuścić 100 g masła dać orzechy chwilkę podsmażyć ale nie długo żeby się nie przypaliły dodać mięso razem wymieszać jeszcze chwilkę smażyć
    - ugotowane buraczki zmielić przez maszynkę w patelni rozpuścić łyżkę masła wrzucić pokruszoną kostkę rosołowa drobiową wymieszać dodać buraczki smażyć do odparowania wody dodać do mięsa razem wszystko połączyć farsz dodać gałką muszkatołową
  • 2. - mąkę dać do miski zalać 3/4 szklanki gorącej wody przemieszać zostawić na 5 minut potem dolać 1/4 szklanki wody zimnej i wyrobić ciasto zostawić na 10 minut
    - ciasto rozwałkować wykrawać kółka pierogów nadziewać farszem
    - w garnku ugotować wodę na gotująca wodę wrzucać pierożki jak wypłyną wyciągnąć odsączyć i obsmażyć na maśle
  • 3. - wywar po mięsie i buraczkach połączyć tak aby było 2,5 l wywaru
    - wywar zagotować buraczka zetrzeć na drobnej tarce dodać do gorącego wywaru zmniejszyć ogień nie dopuścić do gotowania bo się wywar zrobi bady zetrzeć na tarce 2 ząbki czosnku nie gotować dodać ocet cukier pieprz w razie potrzeby dosolić przecedzić podawać z pierożkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować