Pierożki serowe nadziewane gruszką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Prosty przepis na smaczny deser dla naszych pociech.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka pszenna 1 ¼ szklanki
    Gruszki
    Twaróg 25 dag
    Margaryna palma 25 dag
    Szczypta soli
    Cukier puder + cukier waniliowy do posypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pierożki serowe nadziewane gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić w maszynce. Palmę siekamy z mąką i dodajemy masę twarogową. Składniki energicznie mieszamy, szybko zarabiamy ciasto, a następnie wkładamy do lodówki na mniej więcej 30 minut. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych kroimy na kawałki. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o grubości 5 mm, po czym wykrawamy krążki większe jak szklanka. Na każdym krążku układamy kawałek gruszki i dokładnie sklejamy brzegi(najlepiej sklejać widelcem)Pierożki pieczemy w bardzo gorącym piekarniku(200 stopni) przez około 20 minut na złoty kolor. Gorące posypujemy cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować