PIEROŻKI RUSKIE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne jak u mamy.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto
    0,5 kg mąki
    1 szklanka gorącej wody
    Farsz;
    0,5 kg.sera białego
    0,5 kg ziemniaków gotowanych
    1 jajko
    sól i pieprz do smaku
    1 cebula
    olej

Pierożki ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto; Połowę mąki sparzyć gorącą wodą-odczekać parę minut aż ciasto przestygnie i dosypać jeszcze mąki tyle żeby się nie kleiło ciasto.Zagnieść i rozwałkować nie za cienko -wycinać szklanką kółka i na środek położyć farsz-(Farsz)-Ser i ziemniaki zmielić,dodać jajko,sól i pieprz do smaku oraz przesmażoną cebulkę-razem połączyć,;
    Zlepić pierożki i gotować w gorącej i osolonej wodzie do wypłynięcia na wierzch.
    Przesmażyć cebulę pokrojoną w kostkę na oleju i polać pierożki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy