Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- mąki (ilość jest uzależniona od rodzaju ziemniaków)
- 2 jajka- 2 pętka kiełbasy
- 2 cebule
- sól
- bazylia
- keczup
- olej
Sposób przygotowania przepisu:
Pierożki kiełbasiane
1.
1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić i zemleć. Dodać mąkę, jajka, szczyptę soli i wyrobić elastyczne ciasto.
2. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, doprawić solą, bazylią, keczupem i podsmażyć. Przestudzić.
3. Ciasto wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować. Szklanką wykroić placuszki, nałożyć porcje farszu i zlepić brzegi (docisnąć).
4. Pierożki usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać gorące z keczupem
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze