Pierożki kiełbasiane

  • wyświetlono: 270 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najczęściej pierogi robię, jak zostają ziemniaki z obiadu.

  • 30min

Składniki

Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- mąki (ilość jest uzależniona od rodzaju ziemniaków)
- 2 jajka- 2 pętka kiełbasy
- 2 cebule
- sól
- bazylia
- keczup
- olej

Sposób przygotowania przepisu:

Pierożki kiełbasiane

  • 1. 1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić i zemleć. Dodać mąkę, jajka, szczyptę soli i wyrobić elastyczne ciasto.
    2. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, doprawić solą, bazylią, keczupem i podsmażyć. Przestudzić.
    3. Ciasto wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować. Szklanką wykroić placuszki, nałożyć porcje farszu i zlepić brzegi (docisnąć).
    4. Pierożki usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać gorące z keczupem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

pierożki

Dodane przez: anka205

Pieczone pierożki

Lubię bardzo pierogi więc urozmaicam...

Brazylijskie „pierożki” z kurczaka

Dodane przez: PolskaGotuje

Brazylijskie „pierożki” z kurczaka

Brazylia: Brazylijskie „pierożki”...

Pierożki

Dodane przez: groszeksnk

Pierożki meksykańskie

Idealne do czerwonego barszczu,...

pierożki

Dodane przez: marysiaz

Francuskie pierożki

Nie sądziłam, że tak proste pierożki...

image-13uv7p3

Dodane przez: sylwiaz

Pieczone pierożki

Bardzo lubię pierogi ze szpinakiem....

Pierożki kebabowe

Dodane przez: ankad21

Pierożki kebabowe

Ciasto drożdżowe, mieciutkie, rozpływające...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE