Pierożki Gyoza

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

pierożki azjatyckie

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto

    450 g mąki
    1 łyżeczka soli

    1 łyżka oleju

    300ml wrzątku



    nadzienie

    400 g mięsa mielonego mieszanego woł-wieprz

    duża garśc siekanej kapusty pekińskiej

    sól

    pieprz

    imbir

    gałka muszkatołowa


    łyżeczka sosu sojowego
    drobno usiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierożki gyoza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodajemy sól i olej , zalewamy wrzątkiem i mieszamy łyżką. Po przestygnięciu ciasto zagniatamy i odkładamy do lodówki na ok 2-3 godziny.

    Więso mieszamy z przyprawami i kapustą , ciasto wałkujemy, wykrawamy krążki ok 10 cm średnicy i formujemy pierożki.

    Na patelni rozgrzewamy olej i układamy pierożki, kiedy od spodu ładnie się zrumienią, podlewamy wodą ok pół szkl i przykrywamy pokrywką po czym zmniejszamy ogień. Kiedy woda odparuje pierożki są gotowe. Podajemy z sosem sojowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować