Paszteciki-Pierożki Ewy

0 (0 ocen)

Wyborne pierożki z mięsnym farszem

Składniki:

  • 1kg mąki
    10dkg drożdży
    40dkg margaryny
    1szklanka kwaśnej śmietany
    szczypta soli i cukru


    Farsz
    0.5 kg mięsa drobiowego ugotowanego
    2-3 marchewki
    sól pieprz
    cebula

Paszteciki-pierożki ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać na jednolitą masę. Szczelnie owinąć ściereczką kuchenną i włożyć do zimnej wody na godzinę.

    Mięso zmielić w maszynce razem z marchewką i cebulą. Doprawić do smaku.

    Posypać stolnicę mąką i rozwałkować kawałki ciasta. Wykrawać kółka i nakładać farsz. Skleić.
    Pierożki piec w 180 stopniach około 25-30 minut na zloty kolor.

Porady

Jest to super dodatek do barszczu czerwonego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy