Pierogowe słoneczka z ruskim farszem wzbogaconym dodatkiem szpinaku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To pyszny pomysł na syty bezmięsny obiadek, a przy tym pięknie się prezentuje i smakuje.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki poznańskiej
    ok.1 szklanki ciepłej wody
    3 łyżki oleju lub łyżka masła z kopką
    solidna szczypta soli

    farsz:

    ugotowane ziemniaki 5 sztuk średnich
    twaróg 250 g
    cebula 1 szt
    sól
    pieprz
    olej
    kilka kostek mrożonego rozdrobnionego szpinaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Pierogi Pierogi ruskie Ser

Pierogowe słoneczka z ruskim farszem wzbogaconym dodatkiem szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogowe słoneczka z ruskim farszem wzbogaconym dodatkiem szpinaku 1. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oliwie z dodatkiem szpinak i ostudzić. Przełożyć do wysokiego naczynia, dodać twaróg, ugotowane i zmielone ziemniaki, sól oraz pieprz i całość dokładnie wymieszać.

    Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto.
    Dobrze jest też odstawić ciasto "na odpoczynek" tak na 15 - 30 min.owinięte w folie spożywczą.

    Po tym czasie ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka, nakładać farsz i lepić pierożki. Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 2 minuty. Nałożyć i omaścić według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Szpinak Ziemniaki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować