PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pierogi ze szpinakiem i białym seremhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/34/0ad43f51f8c5eefabeb19ab3d43a4d9cf615e375.jpeg27871711http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pierogi-ze-szpinakiem-i-bialym-serem
1.
Szpinak(brykiety) rozmrozić. Na łyżce oliwy podsmażyć do całkowitego odparowania. Ser rozkruszyć, rozetrzeć i połączyć z ostudzonym szpinakiem. Dodać parmezan(tarty) doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
2.
Mąkę wsypać do miski zrobić dołek. Curry dosypać do gorącej wody, wlać do dołka, zasypać mąką i posolić. Po wystygnięciu zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i rozwałkować na równej grubości płaty. Wycinać przyrządem do robienia pierogów kółka. Na każdy nakładamy łyżeczkę farszu i sklejamy. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie z oliwą.
3.
Boczek, cebulę pokroić w kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony boczek, podsmażamy. Po wytopieniu boczku dodajemy cebulę pokrojoną w kostke i smażymy. Gotowe pierogi polewamy tłuszczem. Smacznego!!!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze