PIEROGI ZE SZPINAKIEM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Zielono i pysznie

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • CIASTO NA PIEROGI z własnego sprawdzonego przepisu
    NADZIENIE:
    - 1 Opakowanie rozdrobnionego szpinaku (ok. 450 g)
    - 250 g sera białego
    - trochę startego sera żółtego
    - sól i pieprz

Pierogi ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie: Szpinak usmażyć na małej ilości margaryny do odparowania całej wody. Ostudzić. Wymieszać z dwoma serami, doprawić do smaku solą pieprzem.
  • 2. Wyrobić gładkie ciasto elastyczne. Rozwałkować nie za cienko. Wykrawać szklanką krążki. Nakładać farsz. Zlepiać pierogi, gotować w osolonym wrzątku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy