Pierogi za szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne pierożki ze szpinakiem.

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szklanki maki
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    1 szklanka gorącej wody

    FARSZ:
    1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g)
    1 cebula
    3-4 ząbki czosnku
    gałka muszkatołowa
    ser feta - 150 g
    sól, pieprz

Pierogi za szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożony szpinak włożyć do garnka i gotować na małym ogniu do rozmarznięcia i około 5 min po rozmrożeniu. Następnie przełożyć na sito i dokładnie odsączyć nadmiar wody.
    Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę (na oleju), dodać wyciśnięty czosnek, pieprz i sól.
    Następnie na patelnie dodajemy odsączony szpinak oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Smażymy kilka minut i odstawiamy do przestygnięcia.
    Ser feta rozdrabniamy widelcem i dodajemy do przestudzonego szpinaku. Dokładnie mieszamy.

    Gotować w osolonej wodzie około 4 minuty od momentu wypłynięcia pierożków na wierzch.

    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy