Pierogi z truskawkami i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Pierogi w letnich smakach. Mozna je przygotowac zarowno na obiad jak i na kolacje. Danie uwielbiane przez dzieci.

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 350g truskawek
    350g twarogu półtłustego
    4 łyżki cukru pudru
    500g mąki
    300ml gorącej wody
    Szczypta soli

Pierogi z truskawkami i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, wody i soli zarabiamy ciasto na pierogi. Jeśli ciasto bedzie się kleić do rąk to dodać mąki. Ciasto ma być miękkie i elastyczne. Odstawiamy na ok 20 min, aby odpoczęło.

    Twaróg rozgnieść widelcem, a truskawki drobniutko pokroic.

    Połączyć ze sobą na gładką masę.

    Ciasto na pierogi rozwałkować bardzo cieniutko i wykrawać kółka szklanką.
    Nakładać farsz i zlepiać pierogi.
    Gotować od wypłynięcia ok 15 min.
    SMACZNEGO!

Komentarze

Podobne przepisy