Pierogi z truskawkam i i jogurtem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pierogi truskawkowe podaje z jogurtem

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO PIEROGOWE:
    0,5 kg mąki
    1 łyżka oleju
    1 szklanka ciepłej wody

    FARSZ;
    0,5 kg świeżych truskawek
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżka mąki pszennej

    DODATKI:
    0,5 szklanki jogurtu greckiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pierogi z truskawkam i i jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatam ciasto elastyczne na pierogi z maki,oleju i ciepłej wody.
    Odstawiam na 30 min aby odpoczęło.
  • 2. Truskawki umyte i szypułkowane na drobne kawałki.
    Dodaję cukier i obsypuję mąką/wtedy nie puszcza soku/
    Wszystko łączę delikatnie mieszając.
  • 3. Ciasto pierogowe wałkuję cienko i wycinam szklanką koła.
    Na każde nakładam farsz i dobrze zlepiam brzegi pierogów.
  • Pierogi z truskawkami i jogurtem 4. Gotuję pierogi w osolonej 4 min od czasu gdy wypłyną na wierzch.
    Wyjmuję łyżką cedzakową na talerze i podaje z kleksem jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Mąka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować