Pierogi z sosem toffi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pierogi z serem w sosie toffi , pyszny obiad na miłośników słodkości

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto na pierogi ;
    - 500 g mąki pszennej
    - 2-3 jajka
    - szczypta soli
    - pół szkl letniej wody

    Składniki farszu :
    - 2 kostki białego sera
    - 6 łyżek cukru
    - 200 ml śmietany 12%
    - szczypta soli do smaku

    Składniki do sosu toffi:
    -1/2 kostki margaryny
    -2 szkl cukru
    -ok 3 szkl mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ser

Pierogi z sosem toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z sosem toffi 1. Z mąki pszennej, jajek , szczypty soli oraz z polowa szklanki cieplej wody zagnieć elastyczne ciasto , rozwałkuj, wykrawaj szklanka kolka , nadziewaj farszem.
    Wykonanie farszu :
    - rozgniec widelcem biały ser, dosyp cukier i sól do smaku i dodaj śmietanę i wymieszaj. Przygotowanym farszem nadziewaj pierogi
    - pierogi ugotuj w lekko osolonej wodzie
  • Pierogi z sosem toffi 2. Sos toffi:
    - pół kostki margaryny włóż do wysokiego garnka , wsyp ok 2 szklanki cukru postaw na ogniu i mieszając wysmaz na brązowy karmel. Powstanie masa Krowkowa, wyłącz ogień na 10 minut , po czym dolej ok 3 szkl mleka i ponownie zagotuj. Mleko można zastąpić słodką śmietanką. Do gotowego sosu włóż pierogi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować