Pierogi z serem i kandyzowaną skórką z pomarańczy

0 (0 ocen)

Pyszne pierogi, które rozpływają się w ustach.

Składniki:

  • nadzienie:
    1 kg zmielonego sera białego
    budyń waniliowy,
    8 - 10 łyżek cukru,
    4 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy,

    ciasto:
    1 kg mąki,
    2 szklanki ciepłej wody,

    dodatkowo:
    serek biszkoptowy

Pierogi z serem i kandyzowaną skórką z pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do sera dodajemy budyń, cukier i skórkę z pomarańczy. Dokładnie wszystko mieszamy. Zagniatamy ciasto. Odrywamy kawałki i formujemy kulki (większe od orzecha włoskiego). Rozwałkowujemy na placuszki, na które kładziemy po łyżce nadzienia. Lepimy pierogi. Polewamy serkiem biszkoptowym. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy