Pierogi z serem

4.5 (171 ocen)

Pierogi z serem są bardzo smaczne, przyrządzam je dość często na piątkowe obiady, najlepiej smakują polane śmietaną.

Składniki:

  • Ciasto:

    1 kilogram mąki

    2 szklanki ciepłej wody

    1 jajko i żółtko

    1/4 szklanki oleju

    odrobina soli

    Farsz:

    1 kilogram sera białego

    3 żółtka

    2 cukry waniliowe

    Cukier do smaku

    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierogi 1. Ser biały ucieramy z żółtkami ,dodajemy mąkę ziemniaczaną, cukier oraz cukier waniliowy. Z podanych składników zagniatamy ciasto.
  • pierogi 2. Ciasto cienko wałkujemy szklanką wycinamy krążki, na środek każdego krążka nakładamy farsz .
  • pierogi 3. Pierogi składamy na pół i zlepiamy brzegi pierogów robiąc falbankę.
  • pierogi 4. Wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem oleju i gotujemy do momentu aż pierogi wypłyną na wierzch przez 3-4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować