Pierogi z sarniną tym razem połączone z aromatem ziół i leśnych grzybów: podgrzybków i prawdziwków, które idealnie komponują się ze smakiem dzikiego mięsa.
5 (2 ocen)
Porady
Sarnina jest suchym i chudym mięsem dlatego do farszu warto dodać bulionu mięsnego, który sprawi, że farsz w pierogach będzie soczysty i pełny smaku. Smak umami: Organizm ludzki rozróżnia pięć smaków: słodki, kwaśny, słony, gorzki oraz piąty smak umami (wyodrębiony ze smaku słonego, odpowiadają za niego receptory kwasu glutaminowego). Umami jako nowy rodzaj smaku rozróżniany jest od 2000 roku. Jednak tak na prawdę znany był on nam od dawna, gdyż jest wiele jego naturalnych źródeł występowania . Takim naturalnym źródłem są np. grzyby leśne zawierają w sobie dosyć duże ilości naturalnego kwasu glutaminowego, dlatego warto je stosować jako naturalny wzmacniacz smaku. Zarówno grzyby suszone jak i świeże wydobędą i podkreślą smak potrawy.
Rabat 50% na drugi produkt w niższej cenie. Obejmuje wybrany asortyment dostępny w sklepach stacjonarnych, outletach, wybranych sklepach partnerskich i na pl.triumph.com. Oferta nie łączy się z innymi promocjami. Szczegóły u sprzedawcy i na stronie www.
Rabat rosnący wraz z ilością produktów w Twoim koszyku! -20% za zakup min. 2 produktów. -25% za zakup min. 3 produktów. -30% za zakup min. 4 produktów. Rabat obowiązuje na wybrane produkty. Promocja dostępna w sklepie internetowym. Kody rabatowe nie łączą się. Szczegóły na stronie.
Rabat -30% na całą ofertę kosmetyków marek Bielenda Professional i Supremelab, obowiązuje na www.bielenda.com. Szczegóły na stronie.
Twoje ulubione produkty w wyjątkowych cenach. Rabat do -40% na wybrany asortyment dostępny na cocolita.pl. Szczegóły na stronie.
Rabat 20% na cały asortyment dostępny na www.swederm.com. Oferta nie łączy się z innymi promocjami. Szczegóły na stronie.
Rabat 20% dla wszystkich klientów przy zakupach za min. 250 zł. Oferta obowiązuje w sklepach stacjonarnych oraz na www.intimissimi.com, nie łączy się z innymi promocjami. Szczegóły w sklepach i na stronie.
Komentarze