Pierogi z ricottą i suszonymi pomidorami

4.49 (154 ocen)

  • 45 min

Pyszne pierożki nadziewane serem ricottą i suszonymi pomidorami w oleju.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:

    - mąka pełnoziarnista - 250 g
    - jajko - 1 szt
    - olej - 1 łyżka
    - ciepła woda - 100 ml
    - sól - 1 łyżeczka


    Farsz:

    - suszone pomidory w oleju - 150 g
    - ricotta - 150 g
    - sól , pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z ricottą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Sposób przyrządzenia:

    Z mąki , jajka , oleju , wody i soli zagniatamy ciasto.

    Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 15 minut.

    Pomidory kroimy w drobną kosteczkę.

    Mieszamy z serkiem ricotta.

    Doprawiamy solą i pieprzem.

    Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła.

    Napełniamy przygotowanym farszem.

    Sklejamy tworząc falbankę.

    Wrzucamy na wrzącą wodę i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 2-3 min.

    Podajemy przyrumienione na masełku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ricotta Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować