Pierogi z rabarbarem

4.99 (193 ocen)

Pyszne, lekko winne, delikatne w smaku.

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki
    1/4 szklanki gorącej wody
    1/4 szklanki zimnej wody
    1 łyżeczka masła
    szczypta soli

    2 łodygi rabarbaru
    1 łyżka brązowego cukru
    1 łyżka kaszy manny błyskawicznej

    1 łyżka masła
    1 łyżka miodu
    szczypta cynamonu
    1 łodyga rabarbaru

Wystaw ocenę:

4.99 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę dodać sól, masło i zaparzyć część mąki wrzątkiem, mieszając widelcem. Dodać zimną wodę i zagnieść elastyczne ciasto.
  • 2. Rabarbar umyć i pokroić w kostkę. Dodać cukier, kaszę i wymieszać.
  • 3. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać szklanką kółka, nadziewać rabarbarem i dokładnie zlepiać. Gotować ok, minuty od wypłynięcia,
  • 4. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w kostkę rabarbar i szczyptę cynamonu. Chwilkę smażyć, dodać miód i polać pierogi. Jak ktoś lubi to można podać ze śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować