Pierogi z rabarbarem

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Smaczne i proste pierogi ;)

  • 30 min

Składniki:

  • Pierogi z rabarbarem
    Składniki na ciasto ( 50 pierogów )
    - 3 ,5 szklanki mąki
    - 1 ,5 szklanki letniej wody
    - 2 łyżki oleju

    Na farsz
    - 5 łodyg rabarbaru
    - 2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rabarbar 1. Umieszczamy wszystko w misce i zagniatamy ciasto .
    Jeśli ciasto jest za rzadkie-dodać mąki, jeśli za gęste-dodać wody.Ciasto cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
    Rabarbar obieramy i kroimy zasypujemy cukrem odstawić na 10 minut . Na następnie nakładać farsz na ciasto i lepić pierogi . Gotować w osolonej wodzie jakieś 2- 3minuty .Podawać posypane cukrem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować