Pierogi z prażonymi jabłkami i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Te pierogi potrafi zrobić nawet moja 12-letnia siostra

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3,5 szklanki mąki
    1 łyżeczka soli
    1 jajko
    1 szklanka letniej wody
    3-4 łyżki oleju
    Farsz:
    mały słoik prażonych jabłek
    mała paczka rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z prażonymi jabłkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy przez sitko, robimy wgłębienie. Sól rozpuszczamy w wodzie. Do mąki dodajemy jajko i olej. Następnie wlewamy wodę z solą i wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka szklanką. Następnie nakładamy jabłka wymieszane z rodzynkami i zaciskamy pierożka.Wodę gotujemy (1l +1łyżeczka cukru). Do gotowanej wody wrzucamy pierogi i gotujemy aż nie wypłyną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować