Pierogi z płuckami

0 (0 ocen)

  • 50 min

przepis zdobyłam od mojej mamy ,to ona mnie nauczyła jak robić te pyszne pierogi

  • 50 min

Składniki:



  • ciasto :


    mąka 3 szklanki

    sól 1 łyżeczka

    ciepła woda


    nadzienie :


    płucka do 1 kg

    cebula 2 sztuki

    liść laurowy

    ziele angielskie

    sól i pieprz do smaku

    majeranek

Pierogi z płuckami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    FARSZ :

    NAJLEPIEJ ZROBIĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ .płucka wypłukać ,zalać wodą dodać listek i ziele , gotować do miękkości .Cebulę podsmażyć ,zmielić z płuckami doprawić solą pieprzem i majerankiem.

  • 2. CIASTO :z podanych składników zagnieść ciasto ,wody dodać tyle aby zagnieść ciasto przykryć ściereczką ,odrywać po kawałku ciasta, rozwałkować ,wycinać krążki ,na które nakładać po porcji farszu, zlepiać ,wrzucać do wrzutka, gotować aż wypłyną i będą miękkie, podawać na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy