Pierogi z nektarynkami i kisielem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pierożki okazały się hitem w moim domu, domownicy mówili, że lepszych pierogów nie jedli.
Przygotowanie kisielu i polanie nim pierożków, był strzałem w dziesiątkę.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto
    mąka pszenna - 1/2 kg
    olej - 2 łyżki
    wrząca woda - 1 szkl
    Nadzienie :
    nektarynki - 1/2 kg
    Kisiel nektarynkowy:
    nektarynki dojrzałe - 3 szt
    cukier - 1 łyżka
    woda - 1/2 szkl
    mąka ziemniaczana -2 łyżeczki
    Dodatkowo :
    listki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kisiele Pierogi

Pierogi z nektarynkami i kisielem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie :
    Nektarynki wydrylować, pokroić w kostkę, przełożyć do miski, .
    dobrze wymieszać.
  • Pierogi z nektarynkami i kisielem 2. Ciasto
    Do miski wsypać mąkę, dodać szczyptę soli, olej i wrzątek, wymieszać drewnianą łyżką.
    Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, odstawić przykryte ściereczką na kilka minut.
    Ciasto wałkować na placek, foremką lub szklanką wykrawać krążki, na każdym krążku nakładać porcję nadzienia, dobrze zlepiać, gotować w osolonej wodzie, przez 3 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch.
    Wybierać pierogi na talerze, łyżką cedzakową.
  • Pierogi z nektarynkami i kisielem 3. Kisiel nektarynkowy:
    Nektarynki wydrylować, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla.
    Następnie dodać cukier i połowę wody, chwilę gotować.
    Mąkę rozmieszać w pozostałej zimnej wodzie, wlać do gotujących nektarynek, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia kisielu.
    Pierogi podawać polane gorącym kisielem z kawałkami nektaryn i udekorowanymi listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel Nektarynki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować