Pierogi z nadzeniem drobiowym z ziołami

0 (0 ocen)

  • 45 min

polecam smaczne , miesne pierogi z dodatkiem moich ulubionych ziól.Mięso gotowane w rosole jest aromatyczne , nasiakniete wywarem i smaczne.Polecam.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki pszennej
    1 jajko
    szklanka letniej wody
    2 łyzki oliwy
    szczypta soli
    2. Farsz:
    4 udka drobiowe gotowane w rosole
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    zioła: pieprz
    szczypta chili
    szczypta kolendry
    suszona bazylia do smaku
    1 łyzka suszonej natki pietruszki
    oraz:
    CEBULA DO OKRASZENIA PIEROGÓW.
    słonina
    natka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z nadzeniem drobiowym z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Farsz:
    Udka gotowane w rosole , obieramy z kosci i mielimy lub blendujemy.
    Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy posiekany czosnek, chwile podsmażamy. Na patelnię przekładamy mięso , mieszamy dodajemy pieprz i zioła do smaku. Całość podsmażamy chwile.
    2. Ciasto:
    Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajko, powoli dolewamy wodę z solą i zagniatamy wszystkie składniki. Dodajemy oliwę i wyrbimy ciasto , nastepnie wałkujemy cienko i wykrawamy koła a nastepnie nakładamy po łyżeczce farszu , zlepiamy.
    Gotowe pierogi wrzucamy do gotującej się, osolonej wody.
    Gotujemy ok. 10 minut od momentu ponownego zagotowania wody.

    Pierogi okraszamy zeszklona cebula ze słonina , dekorujemy natką, smacznego

Porady

udka gotowane rosole sa aromatyczne i idealnie pasuja do farszu pierogowego. Najczesciej wykorzystuje do tych pierogów mieso które pozostanie z rosołu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować