pierogi z mortadelą

  • wyświetlono: 1031 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

zaskakująco dobre

  • 60min

Składniki

1/2 kg mąki pszennej
3 jaja
3 łyżki gorącej wody
sól
30 dag mortadeli, mała cebulka do zmielenia
pieprz
tłuszcz i mała cebulka do podsmażenia

Sposób przygotowania przepisu:

pierogi z mortadelą

  • 1. ciasto:
    mąkę zagnieść z 2 jajkami ,wodą i solą, rozwałkować.
    farsz:
    mortadelę i małą cebulę zmielić maszynką do mięsa,wymieszać z jajkiem, doprawić.
    Z ciasta wycinać kólłka i nakładać w nie farsz, zakleić na kształt pierogów.
    Gotowe pierogi wrzucić do osolonego wrzątku z dodatkiem oleju,gotować około 10 minut. Po ugotowaniu podsmażyć na tłuszczu z cebulką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapierogimortadela

Komentarze

Podobne przepisy

Pierogi z mięsem.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pierogi z mięsem mielonym

Dla wielbicieli mięsa i pierogów...

Pierogi z kapustą wigilijną

Dodane przez: JOANNA 55a

Pierogi z kapustą wigilijną

Pierogi z kapustą wigilijną to...

image-00k65ib

Dodane przez: TheFudge

Pieczone pierogi z cebulą

Chcesz zjeść niedrogo i smacznie?...

pierogi z borowkami

Dodane przez: lucyna19

Pierogi z borowkami amerykanskimi

Bardzo lubie pierogi z owocami.Ciasto...

Pierogi z wiśniami

Dodane przez: joanna30

Pierogi z wiśniami

W sezonie takie pierogi są u mnie...

Pierogi z bobem

Dodane przez: Cukiereczek

Pierogi z bobem

Co tu dużo mówić, te pierogi są...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE