pierogi z mortadelą

  • wyświetlono: 1221 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

zaskakująco dobre

  • 60min

Składniki

1/2 kg mąki pszennej
3 jaja
3 łyżki gorącej wody
sól
30 dag mortadeli, mała cebulka do zmielenia
pieprz
tłuszcz i mała cebulka do podsmażenia

Sposób przygotowania przepisu:

pierogi z mortadelą

  • 1. ciasto:
    mąkę zagnieść z 2 jajkami ,wodą i solą, rozwałkować.
    farsz:
    mortadelę i małą cebulę zmielić maszynką do mięsa,wymieszać z jajkiem, doprawić.
    Z ciasta wycinać kólłka i nakładać w nie farsz, zakleić na kształt pierogów.
    Gotowe pierogi wrzucić do osolonego wrzątku z dodatkiem oleju,gotować około 10 minut. Po ugotowaniu podsmażyć na tłuszczu z cebulką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapierogimortadela

Komentarze

Podobne przepisy

PIEROGI Z MIĘSEM ( + najlepsze ciasto na pierogi! )

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Pierogi z mięsem i najlepsze ciasto na pierogi

Mój sposób na perfekcyjne pierogi...

Pierogi pieczone z mięsem

Dodane przez: Reniutka

Pierogi pieczone z mięsem

Zachęcam do przygotowania pieczonych...

Pierogi ruskie z boczkiem

Dodane przez: Anyzkowo

Pierogi ruskie z boczkiem

Tradycyjne pierogi w nowym wydaniu

Maślane pierogi z rydzami

Dodane przez: teresa-kr

Maślane pierogi z rydzami

Pyszne pierogi z farszem z rydzów...

pierogi

Dodane przez: Babcia Tereska

PIEROGI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Takie pierogi mogą być daniem wigilijnym.

Pierogi z kapustą wigilijną

Dodane przez: JOANNA 55a

Pierogi z kapustą wigilijną

Pierogi z kapustą wigilijną to...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE