pierogi z mortadelą

4.5 (185 ocen)

  • 60 min

zaskakująco dobre

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki pszennej
    3 jaja
    3 łyżki gorącej wody
    sól
    30 dag mortadeli, mała cebulka do zmielenia
    pieprz
    tłuszcz i mała cebulka do podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z mortadelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto:
    mąkę zagnieść z 2 jajkami ,wodą i solą, rozwałkować.
    farsz:
    mortadelę i małą cebulę zmielić maszynką do mięsa,wymieszać z jajkiem, doprawić.
    Z ciasta wycinać kólłka i nakładać w nie farsz, zakleić na kształt pierogów.
    Gotowe pierogi wrzucić do osolonego wrzątku z dodatkiem oleju,gotować około 10 minut. Po ugotowaniu podsmażyć na tłuszczu z cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować