Pierogi z miętą i twarogiem.

0 (0 ocen)

  • 35 min

Doskonały pomysł na szybki, tani i smaczny obiad dla całej rodziny.

  • 35 min

Składniki:

  • Ciasto: 1 kg mąki, jajko, łyżka oleju, szczypta soli. Farsz; 1kg białego sera, 1kg puree z gotowanych ziemniaków, 2 cebule, 2 łyżki drobno pokrojonej mięty (może być też suszona), sól, pieprz.

Pierogi z miętą i twarogiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biały ser mielimy, cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, rumienimy na rozgrzanym oleju, łączymy z resztą składników. Do przesianej mąki dodajemy pozostałe składniki ciasta oraz ciepłą wodę i wyrabiamy. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy z niego szklanką krążki. Na krążki nakładamy łyżką nadzienie i zlepiamy brzegi. Gotujemy ok. 5 min wkładając do wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyzki oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy