PIEROGI z mieszanką TRENDY LUNCH orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pierożki z nietypowym farszem bo z mieszanką TRENDY LUNCH orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi. Całość polana olejem dyniowym i posypana posiekanym świeżym koperkiem.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:

    2 szklanki mąki poznańskiej
    ok.1 szklanki ciepłej wody
    olej 3 łyżki
    sól

    farsz:

    2 woreczki mieszanki TRENDY LUNCH orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi
    1 małe jajko

    omasta:

    olej dyniowy
    posiekany świeży koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Jajko

Pierogi z mieszanką trendy lunch orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Sprawdzamy smakowo czy nie potrzebujemy dodać soli lub pieprzu a następie wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.

    Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka kłaść farsz i zlepiać brzegi. Pierogi gotować we wrzącej i lekko osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 1-2 minuty.

    Nałożyć na talerz i polać olejem dyniowym i posypać posiekanym świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Koper Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować