Pierogi z mięsem z rosołu ze smakiem pomidorów

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Chyba bardzo często mięso z rosołu wykorzystywane jest jako farsz do pierogów. Smak takiego farszu można zmieniać dodając różne przyprawy. Można dodać np. suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Dzięki temu pierogi będą bardziej wyraziste w smaku.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego-pręgi ( ilość na rosół)
    2 marchewki ugotowane
    pietruszka ugotowana
    kawałek selera ugotowanego
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 15 g (saszetka)
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
    1/4 szklanki rosołu

    1/2 kg mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki oleju rzepakowego
    szklanka mleka
    1/2 szklanki gorącej wody

    2 łyżki oleju
    sól
    cebula
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pierogi z mięsem z rosołu ze smakiem pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z rosołu i warzywa przepuścić przez maszynkę. Dodać suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha trzeba dodać rosołu.
    Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części i wałkować na placki. Z placków wykrawać krążki i nakładać łyżeczką farsz. Zalepiać.
    Wrzucać na gotująca się, osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju.
    Po 3-4 minutach wyjmować pierogi na płaski półmisek.
    Pierogi podawać z cebulą zeszkloną na oleju rzepakowym.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować