REKLAMA

Pierogi z mięsem z rosołu ze smakiem pomidorów

wyświetlono: 225 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Chyba bardzo często mięso z rosołu wykorzystywane jest jako farsz do pierogów. Smak takiego farszu można zmieniać dodając różne przyprawy. Można dodać np. suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Dzięki temu pierogi będą bardziej wyraziste w smaku.

opublikowany: 24.05.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego-pręgi ( ilość na rosół)
    2 marchewki ugotowane
    pietruszka ugotowana
    kawałek selera ugotowanego
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 15 g (saszetka)
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
    1/4 szklanki rosołu

    1/2 kg mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki oleju rzepakowego
    szklanka mleka
    1/2 szklanki gorącej wody

    2 łyżki oleju
    sól
    cebula
    olej rzepakowy
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z rosołu i warzywa przepuścić przez maszynkę. Dodać suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha trzeba dodać rosołu.
    Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części i wałkować na placki. Z placków wykrawać krążki i nakładać łyżeczką farsz. Zalepiać.
    Wrzucać na gotująca się, osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju.
    Po 3-4 minutach wyjmować pierogi na płaski półmisek.
    Pierogi podawać z cebulą zeszkloną na oleju rzepakowym.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Babcia Tereska Babcia Tereska

PIEROGI Z MIĘSEM Z KURY Z ROSOŁU

Dla wielbicieli pierogów.Wykorzystanie kury z rosołu. Pierogi bardzo pyszne.

kategoria: Pierogi pierogi z mięsem opublikowany: 20.09.2013 | wyświetlono: 7317 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 2
Dodane przez: juchab juchab

Pierogi z mięsem z rosołu

Wspaniały, tani i pyszny obiad oraz sprytny sposób na wykorzystanie niechcianego mięsa z rosołu.

kategoria: Pierogi opublikowany: 30.03.2014 | wyświetlono: 4156 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE