Pierogi z mięsem z rosołu

4.5 (193 ocen)

  • 60 min

Wspaniały, tani i pyszny obiad oraz sprytny sposób na wykorzystanie niechcianego mięsa z rosołu.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kg mąki
    6 łyżek oleju
    Ok. 0,5 l ciepłej wody
    O,5 łyżeczki soli

    Farsz mięsny:
    800g mięsa z rosołu
    300g – 400g podgardla wędzonego
    4 duże cebule
    3 – 4 ząbki czosnku
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:Ciasto zagnieść. W razie konieczności dolać wody lub dosypać mąki. Ciasto cienko rozwałkować wyciąć szklanką kółka, łyżeczką nakładać farsz. Zlepić pierogi. Gotować w lekko osolonym wrzątku ok. 3 minut. Podawać ze zrumienioną cebulką lub przypieczone na chrupko.
  • 2. Farsz mięsny: Mięso oddzielić od ewentualnych kości, pokroić w kawałki razem z podgardlem. Cebulę obrać i pokroić w ósemki. Wszystkie składniki połączyć ze sobą oprócz czosnku i zrumienić na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie. Ostudzić. Zmielić w maszynce do mięsa razem z obranym czosnkiem. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować