Pierogi z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Królika ugotować, lub wykorzystać mięso z obiadu. Ja zużyłam duszonego królika - comber i żeberka. Mięso obrać i przepuścić przez maszynkę. Pieczarki zetrzeć na grubym oczku, doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami, i przesmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Składniki farszu połączyć, doprawić do smaku i wymieszać z jajkiem. Przygotować ciasto, dodając tyle wrzątku ile zabierze mąka. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Z cienko rozwałkowanego ciasta wycinać krążki i nakładać na nie farsz, sklejać. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Podawać ze smażoną cebulką. Smacznego :)
Komentarze