Pierogi z mięsem i pieczarkami

4.51 (182 ocen)

W wolny dzień można popracować na obiadem :)

Składniki:

  • ciasto:
    mąka pszenna 40 dkg
    sól 1 łyżeczka
    olej 2 łyżki
    wrzątek
    farsz:
    comber z królika 1 szt
    pieczarki 20 dkg
    cebula 2-3 szt
    jajko 1 szt
    sól i pieprz
    papryka słodka mielona
    chili
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Pierogi z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lepienie pierogów 1. Królika ugotować, lub wykorzystać mięso z obiadu. Ja zużyłam duszonego królika - comber i żeberka. Mięso obrać i przepuścić przez maszynkę. Pieczarki zetrzeć na grubym oczku, doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami, i przesmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Składniki farszu połączyć, doprawić do smaku i wymieszać z jajkiem. Przygotować ciasto, dodając tyle wrzątku ile zabierze mąka. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Z cienko rozwałkowanego ciasta wycinać krążki i nakładać na nie farsz, sklejać. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Podawać ze smażoną cebulką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Farsz mięsny Królik Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować