Pierogi z mięsem z wczorajszego rosołu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Po rosołowe danie, czyli pierogi z mięsem z rosołu

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Farsz:
    - 4 ćwiartki z kurczaka, szyja i skrzydło z indyka z ugotowanego rosołu
    - marchew, seler i pietruszka z rosołu
    - szklanka rosołu
    - cebula
    - sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany
    Ciasto na pierogi:
    - 600g mąki
    - 1 jajko
    - 3 łyżki oleju
    - 200ml gorącej wody
    - 1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem z wczorajszego rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z rosołu wyjąć mięso i oddzielić od kości i skóry. Wyjąć również warzywa. Wszystko razem zmielić. Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć z solą i pieprzem. Dodać do zmielonego mięsa. Przyprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i czosnkiem granulowanym. Dolać szklankę lub mniej, w zależności od konsystencji rosołu. Dobrze ze sobą połączyć i odstawić na troszkę.
  • 2. Przygotować ciasto z podanych składników. Odłożyć na 10min, aby ciasto odpoczęło. Następnie odcinać po kawałku, robić rulon, odkrajać kawałeczki (jak na kopytka), spłaszczyć palcem i następnie rozwałkować każdy placek. Napełniać farszem i ugotować w osolonej z odrobiną oleju wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować