Pierogi z mięsem

  • wyświetlono: 2691 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 2

Te pierogi pamiętam z dzieciństwa, mama często je robiła wykorzystując mięso z rosołu.

peggi

Składniki

CIASTO NA PIEROGI:
500 g mąki
1 szklanka wody
szczypta soli

FARSZ:
500 g mięsa z rosołu
1 duża cebula
1 jajo
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi z mięsem

  • 1. Mięso rosołowe mielimy (jeśli z kością to wcześniej ją usuwamy). Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dodajemy do mięsa wraz z jajkiem, solą, pieprzem i mieszamy.
  • Pierogi z mięsem2. Mąkę z wodą i solą zagniatamy na elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy niezbyt cienko i wycinamy szklanką krążki na pierogi. Nakładamy farsz i zaklejamy dokładnie brzegi. Wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy około 3 - 5 minut.

Porady

Podajemy pokraszone rozpuszczonym tłuszczem ze skwarkami lub podsmażone na patelni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapierogimięso rosołowe

Komentarze

Podobne przepisy

Pierogi z mięsem pieczonym

Dodane przez: ewaeu

Pierogi z mięsem pieczonym

Mięso pieczone ma bardzo dobry...

Pierogi z mięsem i soczewicą

Dodane przez: Anyzkowo

Pierogi z mięsem i soczewicą

Przepyszne pierogi z mięsem i soczewicą....

Pierogi z mięsem

Dodane przez: bogusia82

Pierogi z mięsem

Pierożki najlepiej smakują polane...

PIEROGI Z MIĘSEM DROBIOWYM

Dodane przez: paulette17

PIEROGI Z MIĘSEM DROBIOWYM

Nie ma nic bardziej tradycyjnego...

Pierogi z mięsem drobiowym

Dodane przez: Gregorhspeed

Pierogi z mięsem drobiowym

Zastanawiałem się co zrobić z resztą...

PIEROGI Z MIĘSEM ( + najlepsze ciasto na pierogi! )

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Pierogi z mięsem i najlepsze ciasto na pierogi

Mój sposób na perfekcyjne pierogi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE