Pierogi z kurkami i kremowym serkiem

4.5 (180 ocen)

idealne połączenie

Składniki:

  • Składniki nadzienie :

    250g - 300g świeżych kurek,
    1 cebula,
    2 łyżki masła,
    200g serka śmietankowego kremowego.

    Składniki ciasto :

    3 szklanki mąki,
    1 szklanka ciepłej wody,
    1,5 łyżki ciepłego stopionego masła.

Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ser

Pierogi z kurkami i kremowym serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Grzyby dokładnie oczyść. Na patelni rozpuść masło. Dodaj kurki i posiekaną cebulą. Podsmaż całość około 10 minut co jakiś czas mieszając. Kurki z cebulą przełóż do miski. Dodaj serek i delikatnie wymieszaj.
  • 2. Przygotowanie :

    Na stolnicę wysyp mąkę. W środku zrób zgłębienie i wlej wodę z masłem. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Zwiń w folię, przykryj ściereczką i odstaw na 30-50 minut.

    Rozwałkuj cienko ciasto. Za pomocą szklanki wytnij kółka, na środku ułóż farsz i zalep pierożki. Gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować