Pierogi z kurczakiem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł ugotować na półtwardo. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, zmielić. Delikatnie wymieszać zmielone mieso, posiekaną natkę pietruszki i podzielony na różyczki brokuł. Do tak przygotowanej masy stopniowo dolewać rozpuszczone masło, doprawić do smaku solą i pieprzem.
2.Ciasto: mąkę z solą zaparzać gorącą wodą, zamieszać i odstawić na 5 minut. Następnie wlać zimną wodę, zagnieść ciasto i odstawić na 20 minut. Ciasto wyrobić, rozwałkować je i szklanką wykrawać krążki i na środku każdego nałożyć farsz, zlepić. Pierogi wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować, po wypłynięciu gotować jeszcze ok.3 minuty.
Komentarze