Pierogi z kiszoną kapustą i serem

  • wyświetlono: 7639 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Najbardziej smakują mi pierogi z takim smakowitym, oryginalnym farszem.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Natalia Wojnar, Krosno
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1/2 kg mąki
● 1 kg kiszonej kapusty
● 25 dag twarogu
● 2 cebule
● sól, pieprz
● olej

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi z kiszoną kapustą i serem

  • 1. Kapustę drobno siekamy
    i gotujemy do miękkości. Odcedzamy
    i studzimy. Cebule
    obieramy, kroimy w kostkę
    i podsmażamy na oleju. Kapustę
    mieszamy z twarogiem
    i 1/2 cebuli. Doprawiamy.
  • 2. Mąkę przesiewamy na stolnicę.
    Wlewamy szklankę ciepłej
    wody i wsypujemy szczyptę
    soli. Wyrabiamy ciasto. Dzielimy
    na części, rozwałkowujemy.
    Wykrawamy szklanką kółka.
    Na środku nakładamy porcje
    farszu i zlepiamy brzegi.
  • 3. Gotujemy w lekko osolonej
    wodzie. Wyjmujemy. Podajemy
    polane resztą podsmażonej
    cebuli.
PPWS_05-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniakiszona kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Pierogi z kiszoną kapustą i kaszą jaglaną.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pierogi z kiszoną kapustą i kaszą jaglaną

Takie pierogi są niezwykle pyszne...

Pierogi z kapustą kiszoną

Dodane przez: benka

Pierogi z kiszoną kapustą i ziemniakami

Jest to przepis mojej babci,farsz...

Pierogi z mięsem i kiszoną kapustą

Dodane przez: Cukiereczek

Pierogi z mięsem i kiszoną kapustą

To najlepszy sposób, aby wykorzystać...

pierogi z mięsem i kiszoną kapustą

Dodane przez: justi2401

Pierogi z mięsem i kiszoną kapustą

Nie ma nic lepszego niż domowe...

Gotowe pierożki

Dodane przez: Izabela27

Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą.

Te pierogi najbardziej smakują...

Pierogi ze świeżych grzybów z kiszoną kapustą

Dodane przez: igraszki losu

Pierogi ze świeżych grzybów z kiszoną kapustą

Połączenie kwaśnej, kiszonej kapusty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE